Banner

Aktmodell - utstilt på museum

Å være selve kunsten i en kunstutstilling er noe jeg har drømt om lenge. Da jeg oppdaget performanceartisten Marina Abramovic, fikk jeg virkelig lyst til å forsøke meg som aktmodell i en performanceutstilling selv. Sommeren 2012 bød en anledning seg: Sørlandets Kunstmuseum i Kristiansand søkte etter frivillige menn som var villige til å stille opp nakne i stykket "Marra" som var en del av utstillingen "Spiralen og kvadratet". Jeg stilte opp, dette er hva jeg var med på:

I Laura Limas levende skulptur Marra, møtes to nakne menn til brytekamp. De to er festet til hverandre i et hodeplagg som på den ene siden skjuler ansiktene og anonymiserer dem, på den andre siden fratas bryterne synet. Hodeplagget gjør at bryterne må reagere og svare på hverandres bevegelser. De tester styrke, men er samtidig avhengig av hverandre for å holde balansen.

Brytekamp

Laura Lima har i en serie av verk vært opptatt av hvordan menneskekroppen framstår når den sees uavhengig av person. Hvordan fremstår den i møte med fysiske begrensninger og påkjennelser, i møte med objekter og situasjoner? Blir kroppen kun kjøtt, et råmateriale som kunstneren kan bruke, og som vi i publikum står fritt til å tolke?

Laura Lima ble født i Governador Valadares i Brasil i 1971. Hun har en grad i filosofi ved State University of Rio de Janeiro og studerte ved Visual Arts School of Parque Lage i Rio de Janeiro i 1991- 1994. Hun bor og arbeider i Rio de Janeiro, og er en aktiv kunstner på den brasilianske kunstscenen.